Tüm Deprem Bölgesindeki Hayvanlar İçin ”İLAÇ DESTEĞİ Güneş Ecza Depoları’ndan..

0
81
Editorial haber düzenleme: Gazeteci Yazar Yılmaz KURŞUN
Editorial haber düzenleme: Gazeteci Yazar Yılmaz KURŞUN
Tüm Deprem Bölgesindeki Hayvanlar İçin ”İLAÇ DESTEĞİ Güneş Ecza Depoları’ndan..
Mustafa BAYSAN'dan ''Tüm deprem bölgelerindeki hayvanlara ilaç desteği..''Güneş Ecza Depoları olarak üzerimize ne düşüyorsa, diğer yardımlarımızın yanında bu konuda da gönüllü olarak hazırız ” diye konuştu.
Mustafa BAYSAN’dan ”Tüm deprem bölgelerindeki hayvanlara ilaç desteği..”Güneş Ecza Depoları olarak üzerimize ne düşüyorsa, diğer yardımlarımızın yanında bu konuda da gönüllü olarak hazırız ” diye konuştu.
Ak Gıda-İçim Süt, 2021’in ihracat şampiyonu oldu..
GAZETECİ YAZAR YILMAZ KURŞUN

 GÜNEŞ ECZA DEPOLARI’ndan Tüm Deprem Bölgesindeki Hayvanlar İçin ”İLAÇ DESTEĞİ .!

MUSTAFA BAYSAN: ”Tüm deprem bölgelerindeki zarar görmüş ne kadar hayvan ve hayvan sağlığı ile ilgili il, ilçe ve köy var ise; gerekli hayvan sağlığıyla ilgili  ilaç ve benzeri yardım ne gerekiyorsa hepsini karşılamaya hazırız. Ben bu konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ve kendisine bağlı il, ilçe kurumlarına gerekli tüm başvuruları da bizzat yazılı olarak yaptım. Güneş Ecza Depoları olarak üzerimize ne düşüyorsa, diğer yardımlarımızın yanında bu konuda da gönüllü olarak hazırız ” diye konuştu.

Deprem yıkımı ile beraber ellerinden gelen her türlü maddi ve manevi katkıları yaptıklarını sözlerinde ifade eden Mustafa BAYSAN geçmiş açıklamalarında da sık sık “Çobanlıktan Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği üyeliğine kadar yükseldim. Ama her şey bomboş. Bir tek şey var. Topluma ve millete hizmet etmek kadar ulvi bir duygu yok.” diye konuşan hayırseverlerden.
Çok sayıda eğitim kurumu yaptırması ve çok sayıda öğrenciye burs vermesiyle tanınan İlaç Sanayicisi Mustafa Baysan..
Çok sayıda eğitim kurumu yaptırması ve çok sayıda öğrenciye burs vermesiyle tanınan İlaç Sanayicisi Mustafa Baysan..

”Güneş Ecza Depoları olarak üzerimize ne düşüyorsa YAPMAYA HAZIRIZ..!

Türkiye, yüzyılın felaketi ile karşı karşıya kaldı. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki deprem binlerce yurttaşımızın ölümüne ve binlerce yurttaşımızın da yaralanmasına, evsiz kalmasına neden oldu.
İnsanlar hayvanlarını, canlarını kurtarmaya çalışıyor. Özellikle kırsalda insanların canını kurtarmasının yanında hayvanları enkaz altında olanlar ve yaralı kurtarılanlar da var. Gaziantep’ten, Hatay’dan, Kahramanmaraş’tan, Adıyaman’dan ve diğer deprem bölgesindeki tüm illerden gelen haberler durumun ne kadar ağır olduğunu gösteriyor. Çok geniş bir alanda bu doğal afet ile mücadele ediliyor.
Hayvancılık yapanlar, tarımla uğraşanlar gerçekten sıkıntıda..
Bu büyük yıkımın altından kalkmak için çok büyük organizasyon gerekiyor. Çünkü bu il ve ilçelerde  hayvancılık yapanlar, tarımla uğraşanlar gerçekten sıkıntıda. Köy yolları bazı yerlerde kapalı ve ulaşım sağlanamayan yerler var. Bu bölgelerde yakınları olanlar ancak bir şekilde köye ulaşarak onlara destek olmaya çalışıyor. Birçok yerde tedbir olarak evlerini boşaltanlar yanında sağımhaneler de çalışmıyor. Çünkü su yok, elektrikler kesik.
Sanayi hayvancılığı yanında köylerde küçük aile işletmeciliği olduğu için insanların evinin altında ahırları var. Üstte insanlar yaşarken, altta hayvanlar yaşıyor. Evler yıkılınca ahırlarda beraberinde yıkılıyor. Hem insanların hem hayvanların kalacağı yer yok. Evinde yem varsa bile girip alamıyor ve hayvanına veremiyor. Bu nedenle hayvanını da besleyemiyor. Birçoğu da hayvanları bırakmış. Kardeşi, eşi, çocukları ölmüş, hayvanı düşünecek zamanı yok.
”Ama bu işin birde sonrası var.. Mal canın yongasıdır..”diye konuşan deprem mağdurları da hayvanları konusunda büyük çaresizlikler içinde.
Mustafa BAYSAN’dan ”Tüm deprem bölgelerindeki hayvanlar için ilaç desteği..”
Bu durumu çalıştığı hayvancılık sektörüyle ilgili yatırımları nedeniyle iyi bilenlerden biri olup hayvancılık sektöründe hayvan sağlığı alanında yapmış olduğu istihdam ve yatırımları nedeniyle yakından tanıdığımız İlaç Sanayicisi Mustafa Baysan ile görüşmek istediğimizde gördük ki; kendisi de deprem yaralarının sarılması için memleketi olan Mersin’e ve bölgeye ilk koşanlardan biri olmuş, canla başla çalışıyor.
”Güneş Ecza Depoları olarak üzerimize ne düşüyorsa HAZIRIZ ”
Depremlerden etkilenen bölgelerdeki iş dünyası temsilcilerinden olan Mersin kökenli Mustafa BAYSAN, bir ilaç sanayicisi olarak  kurduğu Güneş Ecza Depoları zinciriyle tüm ülke hayvancılık sektörüne hizmet veriyor..
Deprem bölgesinden görüştüğümüz  Baysan “Biz sanayiciler olarak şu anda devletten bir isteğimiz ve talebimiz yok. Bilakis devletimize, yetkili kurum ve kuruluşlara elimizden ne gelirse onu yapma gayretindeyiz.” diye konuşarak, bu kara günde üzerlerine düşenleri nakdi ve ayni  olarak yaptıklarını da söyledi..
Ayrıca Mustafa BAYSAN” Tüm deprem bölgelerindeki zarar görmüş ne kadar hayvan ve hayvan sağlığı ile ilgili il, ilçe ve köy var ise; gerekli hayvan sağlığıyla ilgili  ilaç ve benzeri yardımlar ne kadar gerekiyorsa hepsini karşılamaya hazırız. Ben bu konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı il, ilçe kurumlarına gerekli tüm başvuruları da bizzat yazılı olarak yaptım. Güneş Ecza Depoları olarak üzerimize ne düşüyorsa, diğer yardımlarımızın yanında bu konuda da hazırız ”diye konuşarak duygu ve üzüntülerini de ifade etti.
Deprem yıkımı ile beraber ellerinden gelen her türlü maddi ve manevi katkıları yaptıklarını sözlerinde ifade eden BAYSAN geçmiş açıklamalarında da sık sık “Çobanlıktan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyeliğine kadar yükseldim. Ama her şey bomboş. Bir tek şey var. Topluma ve millete hizmet etmek kadar ulvi bir duygu yok.” diye konuşan  hayırseverlerden.
Mustafa Baysan, ülkemizde veteriner ilaçları sektöründe faaliyet gösteren en geniş dağıtım organizasyonuna sahip bir işletmeler zinciri olarak 1986 yılında kurduğu Güneş Ecza Depoları başarısı ve yarattığı istihdamlar ve sosyal projelerdeki gönüllülüğü nedeniyle  de sektörde her zaman dikkatleri çekerken; şimdi de ”Güneş Ecza Depoları olarak yine tüm deprem bölgelerindeki hayvanların sağlığı için ilaç desteğinde bulunmak istiyoruz” sözleri ile bu istek ve talebini yetkililere haberimiz vasıtasıyla tekrar duyurmamız talebinde bulunduğunu söyledi.

BAKAN KİRİŞÇİ,” 5 Bin 664 Personel ile sahadayız” demişti.. 

“Hayvanlarımız için de 1000 adet çadır 10 ilimize gönderilmiş durumdadır. Diğer taraftan deprem esnasında yaralanan hayvanlar için de bunların kesimi işlemini özellikle veteriner hekimlerimiz marifetiyle mobilize ederek de gerçekleştirmiş olduk. ”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de yapmış olduğu açıklamalarda 10 ilimizi etkileyen deprem dolayısıyla deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunmuş ve yaptığı açıklamalarda bakanlık olarak hemen bir eylem planı oluşturduklarını ifade etmişti..

Bakan Kirişci, bakanlık olarak 5 bin 664 personel, 1221 araç, 6 helikopter ve 1 uçakla sahada olduklarını vurgulamıştı.

Kirişci, depremden etkilenen hayvanlara ilişkin de “Hayvanlarımız için de 1000 adet çadır bu 10 ilimize gönderilmiş durumdadır. Diğer taraftan deprem esnasında yaralanan hayvanlar için de bunların kesimi işlemini özellikle veteriner hekimlerimiz marifetiyle mobilize ederek de gerçekleştirmiş olduk.  Et ve Süt Kurumu da bu kesilen hayvanlarla ilgili kendi alımlarını yapmış oldu.” ifadelerini kullanmıştı.

EDİTORYAL DÜZENLEME . GAZETECİ YAZAR YILMAZ KURŞUN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz